Subsidies vochtbestrijding in huis

Optrekkende vocht bestrijden in je huis

Subsidies vochtbestrijding voor in huis bestaat eigenlijk niet. Maar dat wil zeggen, er zijn geen passende subsidies voor het bestrijden van vochtproblemen in woningen. Echter kunt u via indirecte wegen soms een korting op renovatiewerkzaamheden krijgen.

Hoe bestrijd je vocht in je woning?

Het is mogelijk om subsidies te krijgen om uw woning te verbeteren en te verduurzamen, zoals het plaatsen van dubbele beglazing en het isoleren van wanden. Deze subsidies zijn niet altijd beschikbaar, maar als er subsidies zijn, is het verstandig om deze direct te gebruiken, aangezien de overheid bijna altijd heel snel zonder subsidiepotten zit.

Update: ISDE-regeling

Tot en met 31 december van dit jaar kunt u gebruik maken van de ISDE-regeling en kunt u geld terugkrijgen voor 2 isolatiewerkzaamheden. Met goede isolatie kunt u het vochtgehalte in huis aanzienlijk terugdringen, laat echter altijd eerst een vochtspecialist het probleem analyseren.

Bestrijd vocht met het isoleren van je woning

1) Het isoleren van de woning kan in specifieke gevallen helpen tegen vochtproblemen thuis. Particuliere huiseigenaren kunnen tot en met 31 december een speciale isolatie subsidie ontvangen. Meer hierover op de website van de overheid: ISDE-regeling.

Bespaar geld met de BTW verlaging

2) Een BTW-verlaging is op dit moment van toepassing op de arbeidskosten van diverse werkzaamheden aan een woning, denk hierbij aan het isoleren van de woning maar ook aan het schilderen ervan. U betaalt dus slechts 9% BTW op arbeid en heeft dus zomaar een korting van 12% te pakken. Op de website van de Belastingdienst leest u hier meer over.

Energie bespaarfonds

3) Er zijn speciale leningen die door de Energie bespaarfonds worden uitgegeven voor het verduurzamen van woningen. Een duurzaamheidslening kent een lagere rente dan gebruikelijk en is speciaal bedoelt om een woning mee te verduurzamen. Waar kunt u zoal aan denken? Als u van plan bent om een van de volgende producten aan te schaffen maar hier geen geld voor heeft dan is een groene lening ideaal:

Energie subsidiewijzer

4) Er kunnen ook lokale subsidies beschikbaar zijn welke worden aangeboden door gemeenten en provinciën. Alle huidige regelingen kunt u vinden op deze website van de Rijksoverheid: www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer.

Zoals eerder beschreven kan het vochtprobleem bij u thuis diverse oorzaken hebben. Laat u daarom adviseren door vochtbestrijders, maar win ook advies in bij isolatiebedrijven. Vraag gratis vochtbestrijding offertes op, of als u van plan bent uw woning te isoleren vraag dan vrijblijvende isolatie offertes aan.

Bron: Subsidie vochtbestrijding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te browsen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.