Spouwmuurisolatie: simpel je huis isoleren

Spouwmuurisolatie simpel je huis isoleren - Bespaar veel geld op je gas en energierekening - www.Gaslooswijzer.nl

Spouwmuurisolatie: simpel je huis isoleren

Wat is spouwmuurisolatie en hoe kan ik daarmee gas en energie besparen? Het is belangrijk om je huis goed te isoleren. Niet alleen omdat het energiezuiniger is, maar ook omdat het je leven comfortabeler maakt. Spouwmuurisolatie is één van de gemakkelijkste manieren om je huis te isoleren. In dit artikel leggen we uit hoe spouwmuur isolatie werkt en wat de voordelen ervan zijn!

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een soort isolatiemateriaal dat tussen de spouw van je muur wordt geplaatst. De spouw is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van je huis. Spouwmuur isolatie voorkomt dat warme lucht uit je huis ontsnapt en koude lucht naar binnen stroomt. Dit betekent dat je huis beter geïsoleerd is, waardoor het in de winter warmer wordt én in de zomer koeler blijft.

Waar is spouwmuurisolatie van gemaakt?

Spouwmuurisolatie is gemaakt van verschillende materialen, zoals glaswol, steenwol of PUR-schuim. Glaswol is het meest voorkomende materiaal voor spouwmuur isolatie, omdat het goedkoop is en makkelijk te installeren.

Hoe spouwmuurisolatie werkt?

Spouwmuurisolatie werkt door een laag isolatiemateriaal tussen de spouw van je muur te plaatsen. Dit voorkomt dat warme lucht ontsnapt en koude lucht naar binnen stroomt. Dit betekent dat je huis beter geïsoleerd is, waardoor het in de winter warmer wordt én in de zomer koeler blijft.

De offerteadviseur geeft je gratis vrijblijvende offertes voor je spouwmuurisolatie

Bespaar tot 30% met Offertevergelijker.nl

Wilt u spouwmuurisolatie aanbrengen?

Bekijk eerst deze video om de meest voorkomende fouten bij het isoleren van je huis te voorkomen. Wist u al dat spouwmuurisolatie het meest efficiënt is ten opzichte van vloerisolatie en dakisolatie? Gratis tot 4 aanbiedingen in je mailbox? Bespaar tot 30% met Offertevergelijker.nl

Vrijblijvende Offerte aanvragen klein - www.GasloosWijzer.nl

Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie heeft verschillende voordelen, zoals:

 • Het allerbelangrijkste is minder gasverbruik.
 • Het verhoogt het comfort in je huis.
 • Het is goed voor het milieu.
 • Je bespaart op je energiekosten.
 • Energiebesparing.
 • Geen tocht meer.
 • Stilte in huis.
 • Betere akoestiek.
 • Minder condensatie.
 • Voorkomen vorst en ijsvorming.

Wat zijn de nadelen van spouwmuurisolatie?

 • Het is kostbaar.
 • Moeilijk te verwijderen.

Spouwmuurisolatie is dus een goede manier om je huis te isoleren. Wil je weten of spouwmuur isolatie geschikt is voor jouw huis? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via Offertevergelijker.nl voor spouwmuur isolatie.

Kortom, Waarom je spouwmuurisolatie zou moeten aanbrengen in je huis

 • Voorkomt dat warme lucht uit je huis ontsnapt en koude lucht naar binnen stroomt.
 • Is gemaakt van verschillende materialen, zoals glaswol, steenwol of PUR-schuim.
 • Verhoogt het comfort in je huis.
 • Is goed voor het milieu.
 • Je bespaart op je energiekosten.

Hoeveel bespaar je met spouwmuurisolatie?

Het hangt af van het soort huis dat je hebt, de dikte van de spouwmuur en hoe goed je huis al geïsoleerd is. Een gemiddeld huis bespaart ongeveer €150 per jaar met spouwmuurisolatie.

Wanneer moet je spouwmuurisolatie aanbrengen?

Warmte isolatie in je muren is geschikt voor alle types huizen. Het kan zowel bij nieuwbouw als renovatie worden toegepast. Spouwmuren kunnen worden geïsoleerd door spouwmuur isolatie aan te brengen in de spouw. Dit kan een lastige klus zijn, dus het is belangrijk om er een professional bij te betrekken.

Muurisolatie is goed voor je portemonnee

Spouwmuurisolatie is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Het vermindert namelijk het gasverbruik en bespaart daardoor CO₂-uitstoot. Bovendien is isoleren van je woning een duurzame investering, want je hoeft het maar één keer aan te brengen.

Bespaar op je energiekosten met isoleren van je huis

Het is dus zeker de moeite waard om spouwmuurisolatie aan te laten brengen in je huis! Wil je meer weten over gevelisolatie of andere manieren om geld te besparen op je energiekosten? Neem dan eens een kijkje op onze website of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Klik hieronder voor spouwmuur isolatie offerte aanvragen:

Wat kost het aanbrengen van spouwmuurisolatie?

Het aanbrengen van spouw muur isolatie kost ongeveer €3500. Dit is afhankelijk van het soort huis dat je hebt, de dikte van de spouw en hoe goed je huis al geïsoleerd is.

Aangezien spouwmuur isolatie een lastige klus is, is het belangrijk om er een professional bij te betrekken. Wanneer je spouwmuurisolatie laat aanbrengen door een professional, ben je verzekerd van een goede uitvoering en weet je zeker dat spouw muurisolatie goed is aangebracht.

Klik hieronder voor spouwmuur isolatie offerte aanvragen:

Is spouwmuurisolatie verplicht?

In Nederland is spouw muurisolatie niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen. Het kan zowel bij nieuwbouw als renovatie worden toegepast. Spouwmuren kunnen worden geïsoleerd door spouwmuurisolatie aan te brengen in de spouw.

Hoeveel graden scheelt spouwmuur isolatie?

Spouwmuurisolatie kan je huis tot wel 12 graden warmer maken. Dit is afhankelijk van het soort huis dat je hebt, de dikte van de spouw en hoe goed je huis al geïsoleerd is.

Hoe lang duurt spouwmuurisolatie?

Spouwmuur isolatie duurt ongeveer een dag. Dit is afhankelijk van het soort huis dat je hebt, de dikte van de spouw en hoe goed je huis al geïsoleerd is.

Wat is de beste isolatie voor spouwmuur?

De beste isolatie voor spouwmuur is PUR-schuim. Dit soort isolatiemateriaal wordt tussen de spouw van je muur geplaatst en voorkomt dat warme lucht uit je huis ontsnapt en koude lucht naar binnen stroomt. Bovendien is spouwmuurisolatie een duurzame investering, want je hoeft het maar één keer aan te brengen.

Vraag een gratis spouwmuur isolatie offerte aan via onderstaande button.

Om in aanmerking te komen voor spouwmuurisolatie, moet je huis minimaal 15 jaar oud zijn en moet de spouw van je muur minimaal 50 centimeter breed zijn. Je huis moet ook geheel of gedeeltelijk van steen zijn, met uitzondering van de voordeur en achterdeur. Als je huis voldoet aan deze criteria, kun je spouwmuur isolatie aanvragen bij een erkende isolatiefirma.

Hoe ga je te werk bij het aanvragen van spouwmuurisolatie?

Spouwmuur isolatie is dus een goede manier om je huis te isoleren, maar het is wel belangrijk om de nadelen ervan in gedachten te houden. Wil je spouwmuur isolatie aanvragen? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan bij erkende isolatiefirma’s. Zo weet je zeker dat je spouwmuur isolatie krijgt van een betrouwbare firma tegen een scherpe prijs!

Wil je een vrijblijvende offerte ontvangen vraag die dan hier aan.

Vrijblijvende Offerte aanvragen groot - www.GasloosWijzer.nl

Misschien vindt je dit ook interessant

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te browsen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.